luns, 10 de decembro de 2018

A Crónica da xornada expansiva dos adestradores

Remata a ponte e é hora de botar a mirada cara atrás e ver o que ocorreu na xornada do finde pasado, os partidos de mércores, xoves, este domingo...
Moito baloncesto e moito que contar.

Babybasket
Debutaron os nosos babys nun torneo organizado en Boio polo club cb Santa Baia, coa participación do CB Outes e CB Rianxo.

Ao lío

Os resultados foron variados e diversos, para quen os contara.

Todo é novo

O importante foi vestir unha camiseta e saltar á pista a pór en práctica, por fin, o que levan aprendido neste curso.

Perseguindo soños

Boiro, Rianxo, Outes, Son, o futuro é deles.

Grazas a Jerry por dirixilos neste evento.

Premini
Liga Zonal de Santiago de Compostela
E.B Concello de Negreira CBPS 26 - San Pelayo 42
Polo coach Jose

Cedo, no sábado de mañán, os nicrarienses da E.B Concello de Negreira CBPS cruzamos o Tambre para enfrontarnos aos Pelayos, moi mermados nas nosas filas, con tres baixas moi importantes como as de Quintáns, Álvaro e Paula, que maila estar enferma e pasar moi mala noite, ela quixo estar no banquiño animando os seus compañeir@s. Eso é compromiso, bravo Paula.

Sede de baloncesto
Polo lado do baloncesto, saímos durmidos e sin opoñer ningunha resistencia na defensa da nosa canastra.
Seguimos sen tomar boas decisións nas finalización tirando de moi lonxe e sin colocarnos correctamente.

Comunicando

Si que houbo melloría na colocación na cancha e boas galopadas en contraataque, tamén varios pases de entre tres compañeiros; unha asistencia de Amaya para canastra de Ana que fixo poñer en pé a bancada.
Tamén foi a estrea de Sophia cunha canastra no terceiro cuarto que celebrou con rabia.

Curando golpes

Pese a diferenza no marcador, hai que salientar que levamos o terceiro e o sexto tempos e empatamos no quinto. No seguinte partido con tódolos efectivos o 100%... Seguro, seguro que o pasamos xenial!

Xogaron: Ana, Sophia, Miguel, Hugo B, Carmen, Amaya e Nico.

Polo coach Javi Beiro

Gran sabor de boca o deixado polos preminis sonenses do Restaurante Portofino CBPS no seu partido deste sábado disputado no pavillón de Compañía de María. A pesares da baixa de Dani Fernández, os 8 xogadores presentes no partido mostraron grandes avances no seu xogo especialmente a partires do terceiro cuarto.

Espectáculo

Todos os xogadores disputaron o mesmo número de minutos, tendo tempo todos para ensinar todo o que se aprende nos adestramentos. O terceiro cuarto cun cuarteto formado por Oscar, Brais, José e Elba foi un exemplo de todo o que ten que facer un equipo, defensa intensa, ataques rápidos cando se conseguía recuperar axiña o balón e compartíndoo cando a defensa estaba formada; todo isto fixo que todolos que estiveron neste cuarto na cancha conseguisen anotar ou tamén asistir a outro compañeiro para que anotase.

Incertidume

A demostración do terceiro cuarto sirveu de acicate aos outros catro xogadores que participaban nos cuartos pares para apretar na defensa e tratar de hilvanar xogadas como os seus compañeiros, conseguindoo por momentos.
O partido debe servir como aprendizaxe para esforzarse dende o primeiro cuarto ata o final do partido e non empezar a facelo dende o terceiro.

Unidos na inmensidade

Xogaron: Oscar, Brais, José, Elba (que anotou a súa primeira canasta), Lucas, Iago, Iker e Mauro.
Foron baixa Dani Fernández e os irmáns Hall, que por fin poderán debutar no partido do 14 de decembro

Mini Feminino
Ames 29 - Tradigas-procesados Portosin CBPS 45
Polo coach David Suárez

Exercitando
Nova vitoria do Tradigas-procesados Portosin CBPS, está vez diante do basket Ames nun partido moi parecido o da semana pasada, boa defensa a toda pista moitos roubos no bote e escaso acertó cara o aro, os dous primeiros cuartos a superioridade no xogo non se reflexaba no marcador e a diferencia era de 4 escasos puntos.

Canastas everywhere
Os dous seguintes períodos foron de dominio total nos que conquerimos parciais de 0-12 e 3-8 deixando o partido encarrilado.

Escapando

Xogaron Lucía, Xiana, Lía, Aitana, Ainhoa, Julia, Iría, Sofia, Marcela e Candela

Mini Masculino
Liga zonal de Santiago de Compostela
CBPS We Robots-Larpeiradas 53 Ames 38
Polo Coach Álex

Competindo por partida dobre

Chegamos ao Milladoiro ca intención de racionalizar forzas, xa que tiñamos dous encontros nesta mañá. Sin embargo, foinos imposible xa que non conseguimos irnos no marcador ata o último período. O partido tuvo moito ritmo, tanto na defensa cómo no ataque.

Jump shoot

Empezamos o derradeiro cuarto con unha ventaxa de só 4 puntos, polo que subimos a intensidade en defensa e, así, conseguimos marcar canastas fáciles de contraataque. Bo partido dos nosos rapaces.

Xogaron: ALEXO, SAMU, ALEX, ÁLVARO, LOIS, ROI, LUCAS, CELSO E DANI.

CBPS We Robots-Larpeiradas 33 - Milladoiro mixto 28

Non escapes que hai outro!

Segundo partido na mañá, cousa que se notou moito non só nos nosos xogadores, tamén no árbitro.

Concentración

O partido foi moi brusco, con moitas faltas (non pitadas) e un xogo moi trabado. Eu, coma adestrador, prefiro un árbitro que enseñe que un arbitro que permita. Pois que mellor forma de enseñar que pitando cada falta cometida.

One-on-one

Pouco se pudo sacar en limpo deste partido. Sacamos adiante o partido e saimos todos dunha peza. Felicidades ao Milladoiro por facer un gran partido. En dúas semanas voltamos as canchas.

Layup

Escolas Brión/Negreira/Lousame CBPS 12 - Galogrín 62
Polo coach Mozan

Buscando o punto

O terceiro encontró do equipo  Escolas Brión/Negreira/Lousame CBPS nos deparou accións moi puntuais de xogo francamente moi boas. Pudimos asi disfrutar dalgúns pases excelentes entres os nosos xogadores e xogadoras, que en un par de ocasións remataron ca tan ansiada canasta. Pases entre autenticos bosques de manos e pernas gracias a creatividade e fantasia de quen tiña o balón.

Cada vez todo o mundo se atreve con máis convicción a botar o balón o chan e e encarar e retar o seu defensor, a veces con bo resultado e outras nas que pagamos caro a osadía. Pero vimos a xogar, sen risco non hai gloria.

O que si está garantizado e que de cada partido facemos una pequeña festa, antes durante e o remate do mismo disfrutándolo en cada intre o máximo . Que siga a festa entón

Xogaron: Sofía, Ángela, Martín, Óscar, Alejandro, Pedro, Nico, Egit, Nacho, Marcos e Dani.

Preinfantiles feminino
Liga galega
Mariscos Cordal Cambados 11 - Excavacións Darío/Bodegón O Pescador CBPS 61
Polo coach Luis Forès
Despois dunha semana sen competición e tres derrotas seguidas as mozas do ESCAVACIÓNS DARIO BODEGON O PESCADOR CBPS desprazábanse ata Cambados para xogar contra o MARISCOS CORDAL CAMBADOS coa intención de volver á senda do triunfo.
Respecto ao partido anterior o equipo recuperaba efectivos e aínda que viaxaba con varias xogadoras tocadas, as nenas dérono todo e máis na pista.

O gran salto

O encontro empezou con moito ritmo por parte das nosas xogadoras nas dúas partes da pista o que provocou que se escapasen no marcador xa no 1º cuarto cun parcial de 0 a 21 que deixaba ás claras as gañas coas que chegaban as sonenses: gañas de volver atoparse coa vitoria e demostrar todo o traballo que veñen facendo desde hai meses a pesare das lesións.

A pizarra

O equipo seguiu traballando moi duro en defensa e unhas veces rápidos ataques, outras con paciencia foi aumentando a diferenza ata o resultado final de 11 a 61 que mostra a superioridade visitante ante un conxunto local que o tentou sempre, pero non puido coas nosas mozas.

Aínda que parece un resultado cómodo, o equipo tivo que traballar moito, sobrepoñerse a golpes, a xogadoras tocadas, e iso grazas ao grupo comprometido que temos e demostrando que con sacrificio, concentración e moito traballo podemos competir contra todos os equipos.

Miradas

Xogaron: NOA, CARLA, CANDELA, P. CASTRO, P. FERNANDEZ, IRIA, LUCÍA, MARÍA E SARA.

Agora toca descansar, recuperar forzas e lesionadas para afrontar os dous partidos que nos quedan neste 2018 nas mellores condicións, pero iso si, adestrando duro para ser mellores hoxe que onte!
PARABÉN MOZAS! A SEGUIR TRABALLANDO!

Mención a parte destacar o grupo de pais que sempre se despraza co equipo para animar, aínda que ás veces dicir grupo queda curto porque son máis cun grupo, son unha peza importante do equipo, xa que sen eles sería imposible ter este equipo. Así que moitas grazas e a seguir animando ao equipo.

Infantil Feminino
Liga Zonal de santiago de Compostela
Pescados Bormar CBPS 70 - Rosalía 20
Polo Coach Mozan

O Pescados Bomar CBPS  acadou una nova victoria facendo un xogo moi sinxelo a la par que practico, basado en rápidas contras froito de boas acciones defensivas . A verdade é que as nosas xogadoras son moi xenerosas no seu esforzo no campo, sexa cal sexa o resultado do encontro, e moi solidarias á hora de axudarse entre elas, e sobre todo á hora de facelo con aquelas que aínda están dando os seus primeiros pasos neste mundiño.

A escapada

E precisamente estas derradeiras cada día que pasa ubícanse millor no campo, sobre todo defensivamente, e pouco a pouco van atrevéndose a facer máis cousas. A verdade é que é todo un pracer ver as súas caras de satisfaccción cando fan alguna acción positiva.

Enfronte un rival, o Rosalía, que en todo momento pelexou cada balón e cada acción de xogo cunha atitude extraordinaria e digna do millor dos eloxios.

Buscando espazo

Ata a próxima cita, que será este mércores coa disputa do encontro aprazado no seu dia contra o Cia De Maria.

Xa esta tardando en chegar o momento de disfrutar cun equipo no que dende a primeira ata última das súas componentes desborda traballo ilusión e compañerismo entre elas.
Non cambiades nunca, raparigas!

Traballo ben feito

Xogaron : Carla, Paula, Noa, Noa Filgueira, Raquel, Maria, Nuria, Lara e Xiana.
PD: Iso si, a ver se aprendedes a pechar as botellas de auga dándolle una voltiña o tapón .

Pescados Bormar CBPS 58 - Cía de María 38

Xogouse na tarde do mércores o partido aprazado entre o PESCADOS BOMAR CBPS e o Cia De Maria, os dous equipos invictos hasta a data.

Arrancada

As nosas rapazas coma sempre saíron á pista cunha gran intensidade tanto en ataque coma en defensa e foron quen de adquirir una boa renta no marcador.

Enfronte, un rival que non dá tregua e que te esixe estar en todo intre moi atento e activo, porque castiga cada acción na que non amoses esa actividade.

E así desenvolveuse o encontro que rematou cos dous equipos extenuados froito do gran traballo feito por todalas xogadoras.

Liderato

Iso si, no noso debe, os erros nos tiros libres que serán fundamentais en encontros máis igualados no marcador.

Celebrando

Xogaron: Iria, Maria, Raquel, Lara, Nuria, Xiana, Carla, Paula e Noa.
Non cambiades nunca, raparigas.

Infantil Masculino
Liga zonal de Compostela
Peleteiro B 49 - Paco's Moda/Garaxe Xuño CBPS 67
Polo coach substituto Juan Filgueiras

O substituto
Partido aprazado xogado este mércores polos rapaces do Paco's Moda/Garaxe Xuño CBPS na pista de Monteouto, sen os seus dous adestradores que non podían asistir ao encontro.

Pechando camiños

Bo partido dos nosos rapaces cunha defensa a toda pista e imprimindo un ritmo moi rápido de defensa a ataque ao xogo dando lugar a canastras de superioridade.

Compañerismo

Destacar o compromiso dos 8 xogadores aportando todos en distintas facetas do xogo.
Traballo, compromiso e solidaridade no grupo.

Unión

Xogaron Henok, Manu, Leo, Manu Balvis, Hugo, Jaime, Samu e Pablo

CB Barbanza 77 - Brión CBPS 27
Polo observador internacional Bule

Lobos preparados

Para rematar a ponte xogouse no pavillón de Palmeira un partido con gran carga simbólica entre equipos de dous proxectos novos. Sempre é de celebrar a aparición de clubs que se adiquen ao noso deporte. Por iso, máis alá do marcador, estes encontros xa son unha vitoria en si.

Expectación

Na pista, ao igual que na vida real, o factor determinante foi a gasolina. Mentres o depósito estaba surtido, os Lobos de Brión xogaron grandes minutos e compensaban o seu déficit físico e de rotación con colocación, osadía e xogadas de calidade. Chegouse ao descanso cun 38-23 que recompensaba o esforzo dos visitantes.

Escapada

No descanso houbo alfonsitada no vestuario local e os laranxa saíron coméndose a pista. Entre que xa as forzas fraqueaban e que o acerto deixou de acompañar, os barbanzanos foron ampliando o marcador hasta deixalo pechado a mediados do cuarto periodo. Aínda así, os minutos finais deixaron grandes xogadas, especialmente algunha saída da pizarra de Mozan, como para lembrarlle ao banquillo visitante que as pupilas aínda teñen cousas que aprender do mestre.

New Kids in the Court

Xogaron: Jaime, Abel, Álvaro, Unai, Miguel, Pablo e Jaime.

Cadete Feminino
CB Noia 50 - Rótulos Ageitos CBPS 97
Polo Coach Jose

Derby no Alonso Rodríguez a hora da siesta. Como suele suceder nestes encontros, os dous equipos moi motivados e os nervios a flor de piel.

O pase

Na primeira metade, o Rótulos Ageitos CBPS saiu durmido na defensa, facendo que as noiesas se viñeran arriba e conseguiran moitos puntos desbordando por velocidade.

O noso ataque, aínda que moi precipitado permitiunos chegar por diante o descanso, pero coa sensación de que non dominábamos de acordo a superioridade das nosas xogadoras.

Contrataque

Tralo descanso, organizamos a defensa e con máis presión e implicación nas axudas das compañeiras rompemos o encontro convinando rápidos contraataques e xogadas en estático nas que movíamos ben a defensa conseguindo abrir hocos na zona noiesa.

Entraría?

No derradeiro cuarto, máis relaxadas, as do Rótulos Ageitos CBPS baixaron a intensidade e sumando as faltas cometidas volvemos a ter unha baixa anotación.
Temos que ser máis constantes e non xogar por rachas, implicarnos dende o primeiro momento na defensa xa que contra equipos máis físicos estes erros son irrecuperables.

Xogaron: Carla O., Antia, Mariña, Sabela, Martina,  Xiana, Noa, Carmen, Andrea, Valeria.
Carla M. lesionada dende o partido anterior, esperando resultados e que non sexa nada grave para contar con ela canto antes.

Rencontros

Tamén foi un día de reencontros ca nosa compañeira Cayetana que o final da temporada pasada decidiu cambiar de equipo.