xoves, 22 de febreiro de 2018

A Xornada das escolas

Mentres había xornada de descanso nas ligas federativas zonais, a E.B. Concello de Lousame CBPS tiña dous compromisos aprazados que recuperar en Ribeira e o mini feminino inciaba a súa andadura na segunda fase da Liga Galega.

PREMINI
Liga XOGADE

O GRUPO B - E.B. CONCELLO DE LOUSAME CBPS 22 - 56

O GRUPO A - E.B. CONCELLO DE LOUSAME CBPS 41 - 58

Dous partidos seguidos e duas vitorias para os rapaces de EB Concello de Lousame CBPS. Deixamos os videos de Nacho, mellor resumo imposibel.

Xogaron: Dani, Alexo, Hugo, Alejandro, Nico, Iago, Dani e Alexo.

MINI FEMININO
Liga Galega

BASQUET CORUÑA - BODEGÓN O PESCADOR/EXCAVACIÓNS DARÍO CBPS 38 - 43
Polo Coach Beiro

Debutaban nesta segunda fase o Bodegón O Pescador/Excavacións Darío CBPS nas pistas polideportivas de Riazor, onde acudiu con todas as xogadoras excepto Iria que está mancada nunha man pero acompañou as suas compañeiras ao partido.

Novo inicio

Empezaron as nosas impoñendo o seu xogo que as levou a adiantarse no marcador rematando o primeiro cuarto cun 4-9.

Os problemas comenzaron no segundo cuarto, cando a torre de Hércules trasladouse ó polideportivo de Riazor e situouse debaixo do aro do básquet Coruña, dificultándonos o xogo e provocando erros no tiro. Está situación continuou durante o terceiro cuarto, o que fixo que as coruñesas chegaran ao descanso con vantaxe no marcador por 23-16.

Punto a punto se construe a vitoria

Todo cambiou tralo paso do Bodegón O Pescador/Excavacións Darío CBPS polos vestiarios. No cuarto periodo un quinteto comandado por Carla e acompañada por Marta, Cristina, Sara e María subiron a intensidade defensiva, roubaron balóns que facilitaban canastras, aínda que seguimos errando entradas de 1x0 e déronlle a volta ao marcador cun parcial de 17-1 neste cuarto. Esa intensidade que mostraron estas xogadoras continuou no quinto periodo polas xogadoras que as sustituiron, destacando a defensa de Candela e Isabela sobre xogadoras moito máis altas e máis fortes.

Estampida!
O último cuarto serviu para que xogaran todas as xogadoras do Bodegón O Pescador/Excavacións Darío CBPS, aínda que nos tres minutos finais con 14 puntos de vantaxe, relaxáronse e deixáronse ir (algo que non se debe permitir, hai que loitar ata o final) e permitiu o achegamento das coruñesas que puxeron o 38-43 final.

Torres mais altas caeron
Xogaron: Carla, Candela, Sara, Cris, Lucía, Marta, Paula Fernández, Paula Castro, Noa, María e Isabela. A lesionada Iria estaba na grada

E esta foi a nosa mirada sobre a xornada, e asi a contamos.