luns, 3 de febreiro de 2014

O Tiendas Pillados puxo en apuros ao lider da competición o C.B. Noia

Este pasado domingo celebrábase en Trapa ( Portosín) o encontro entre o Tiendas Pillados C.B. Porto do Son e o C.B. Noia actual líder da competición.

Tiendas Pillados C.B. Porto do Son 15 - C.B. Noia 30

O resultado final non reflexa a igualdade vivida ata os últimos 4 minutos onde as noiesas conseguiron una diferencia de 8 puntos.
Gran ambiente no polideportivo cun público entregado co seu equipo.

O adestrador Juan Filgueiras quere dar a noraboa pola entrega e mellora mostrada polo equipo.
Non debemos olvidar que no primeiro encontro da liga perdíamos contra as noiesas por máis de 60 puntos de difrenza.

As sonenses saltaban a pista cunha defensa presionante a toda pista para impedir o xogo estático das noiesas e poideran aproveitar a súa  superioridade en altura.

A defensa deu o seu froito, provocando  indecisións nos pases e  malas tomas de decisións. Pero as sonenses non souberon aproveitar eses erros para coller ventaxas no marcador.
Sendo o  tiro e as finalizacións a conta pendente deste equipo.
As noiesas conseguían anotar dúas canastras case seguidas a finais do primeiro cuarto e marchábanse no eléctronico cun 2 - 8 ao seu favor.

Realizadas algunhas correcións para que as perdas de balón non fosen una opción clara de anotación para o rival o partido presumíase máis apretado cun segundo cuarto no que o tanteo terminaba cun 4 - 4. Chegándose ao descanso cun 6 a 12 .
No descanso as chicas do C.B. Porto do Son aclaraban conceptos ofensivos, o equipo necesitaba máis orde e menos perdas de balón, a defensa debería seguir na mesma liña aínda sabendo que o desgaste físico podería provocar canastras doadas.

Ao inicio do terceiro cuarto as imprecisións sucedianse por ambos conxuntos.Un tempo morto do adestrador local para aclarar ideas ,fixo de revulsivo e as sonense anotaban dúas canastras e poñíanse a só 4 puntos. Este cuarto foi moi igualado chegando ao final cun parcial de 6 - 6.

Entrábase no último cuarto con todo por decidir. O equipo estivo no encontro ata a falta de 4 minutos onde cun 15 a 21 a diferenza semallaba inalcanzable. Entón o esforzó feito durante todo o partido pasou factura e deu lugar a varias canastras das noiesas debido a un mal balance defensivo.

En resume gran encontro das chicas do Tiendas Pillados que rozaron a épica.

Xogaron : Janet 3, Tamara, Alejandra 2 , Laura, Ana, Sophia, Alba 2, Chaime, Claudia e as minibasket Loreto 2, Sara e Lucia 6.